وردپرس چیست ؟ چگونه با وردپرس وبسایت حرفه‌ای بسازیم؟

سعید حسنی

سعید حسنی

-

آپدیت شده در 15 آذر 1399

وردپرس چیست ؟ وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن‌باز و کاملاً رایگان است که می‌توانید از آن برای ایجاد یک وب‌سایت یا وبلاگ زیبا استفاده کنید. وردپرس ساده‌ترین و انعطاف‌پذیرترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) در دنیا است.

وردپرس چیست ؟ وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن‌باز و کاملاً رایگان است که می‌توانید از آن برای ایجاد یک وب‌سایت یا وبلاگ زیبا استفاده کنید. وردپرس ساده‌ترین و انعطاف‌پذیرترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) در دنیا است. در حال حاضر وردپرس محبوب‌ترین سایت ساز در دنیا است و بیش از 33% از وب‌سایت‌های دنیا با وردپرس ایجادشده و این رقم روزبه‌روز در حال افزایش است. وردپرس با زبان قدرتمند PHP نوشته‌شده و توسط MySQL پشتیبانی می‌شود.
به‌طورکلی یک سیستم مدیریت محتوا یک سیستم نرم‌افزاری تحت وب است که به صاحبان وب‌سایت‌ها، ویراستاران و نویسندگان اجازه می‌دهد تا وب‌سایت خود را مدیریت کنند و مطالب را بدون دانش برنامه‌نویسی منتشر کنند.

وردپرس چیست ؟

یکی از بهترین ویژگی‌های وردپرس این است که دارای یک رابط بصری و کاربرپسند است. اگر شما می‌دانید که چگونه از مایکروسافت ورد استفاده کنید، پس از وردپرس هم می‌توانید استفاده کنید.
یکی دیگر از بهترین ویژگی‌های وردپرس، متن‌باز و رایگان بودن آن است که امکان استفاده برای همه را دارد. در حقیقت، به میلیون‌ها انسان در سراسر جهان اجازه می‌دهد تا یک وب‌سایت مدرن و باکیفیت بالا داشته باشند.

تاریخچه وردپرس

سفر وردپرس در سال 2003 زمانی آغاز شد که دو توسعه‌دهنده، مت مولنوگ و مایک لیتل، شروع به ساخت یک پلتفرم جدید وبلاگ نویسی بر روی یک نرم‌افزار متوقف‌شده به نام b2 / cafeblog  کردند. مدت کوتاهی پس‌ازاینکه این پروژه رها شد، این دو توسعه‌دهنده تصمیم گرفتند که روی آن کار کنند و به توسعه آن ادامه دهند.

آن‌ها احتمالاً نمی‌دانستند که یک چنین سفری را آغاز می‌کنند که درنهایت به میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان کمک می‌کند، هزاران شغل ایجاد می‌کند و کل صنعت توسعه‌دهندگان، طراحان، نویسندگان، وبلاگ نویسان و ناشران وب را تغییر می‌دهد.
در تاریخ 27 می 2003، اولین نسخه وردپرس در دسترس قرار گرفت. تصویر اولین نسخه وردپرس را در شکل زیر مشاهده می‌کنید:

وردپرس
وردپرس در سال 2003

با افزایش تعداد کاربران، وردپرس روزبه‌روز پیشرفت کرد و هم‌اکنون در سال 2019 به محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا تبدیل‌شده است.

با وردپرس چه وب‌سایت‌هایی را می‌توان ساخت؟

در پاسخ به این سوال که وردپرس چیست باید بگوییم، وردپرس یک پلتفرم عالی برای ایجاد هر نوع وب‌سایتی است. از وبلاگ نویسی گرفته تا تجارت الکترونیک و وب‌سایت‌های کسب‌وکار و نمونه کار و … . با وردپرس می‌توان بدون محدودیت هر نوع وب‌سایتی را ایجاد کرد.
چند نمونه از وب‌سایت‌هایی که می‌توان با وردپرس ایجاد کرد:

  • وبلاگ
  • فروشگاهی
  • شرکتی
  • خبری
  • آموزشی
  • دانلودی
  • شخصی
  • بازی
  • انجمن
  • فیلم و موزیک
  • عکاسی

تفاوت بین WordPress.org و WordPress.com را درک کنید

هنگامی‌که کلمه wordpress را در گوگل یا موتور جستجوی دیگر جستجو می‌کنید، دو وب‌سایت مربوطه را پیدا خواهید کرد: WordPress.com و WordPress.org. در این بخش تفاوت‌های این دو سایت را ارائه می‌دهیم.

WordPress.org

اگر می‌خواهید سایت خود را با وردپرس ایجاد کنید، WordPress.org وب‌سایت موردنیاز شماست. در اینجا می‌توانید پلتفرم را دانلود کنید و افزونه‌ها و قالب‌های رایگان را پیدا کنید. و دریابید که واقعا وردپرس چیست و چگونه قرار است کار کند.

WordPress.com

WordPress.com یک شرکت میزبانی وب است که با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس، وبلا‌گ‌ها را میزبانی می‌کند. کاربران که در این سرویس ثبت‌نام می‌کنند، وبلاگ‌های خود را با یک نوع دامنه مانند myblog.wordpress.com ایجاد می‌کنند (با این‌حال دامنه‌های سفارشی نیز به‌عنوان یک ویژگی پولی در دسترس هستند). برنامه پیش‌فرض رایگان است، گرچه با برخی از محدودیت‌ها همراه است.

کار با وردپرس به چه شکل است؟

برای شروع استفاده از وردپرس، ابتدا آن را از مخزن وردپرس دانلود کنید. آن را در هاست بارگذاری کنید، به پایگاه داده متصل کرده و نصب کنید و سپس مطالب خود را در وب منتشر کنید. ممکن است فکر کنید این‌کار پیچیده است، اما کل پروسه حدود 5 دقیقه طول می‌کشد و بسیار آسان است. پس از نصب، شما قادر خواهید بود از یک ویرایشگر ساده و قدرتمند برای انتشار مطالب خود در وب استفاده کنید.

وردپرس کاملاً از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند و شما می‌توانید بدون هیچ مشکلی از آن استفاده کنید. برای شروع کار با وردپرس می‌توانید از دوره آموزش کامل کار با وردپرس استفاده کنید. در این آموزش صفر تا صد کار با وردپرس تدریس شده است.

ویژگی‌های وردپرس

wordpress free- سیستم مدیریت محتوای رایگان
سیستم مدیریت محتوای رایگان

اینکه وردپرس چیست باید بگوییم وردپرس یک سیستم مدیری محتوای رایگان است. به این معنی است که شما می‌توانید آن را دانلود، نصب، استفاده و تغییر دهید تا با نیازهایتان مطابقت داشته باشد. شما می‌توانید از آن برای ایجاد هر نوع وب‌سایتی استفاده کنید.

سفارشی‌سازی آسان با استفاده از قالب و افزونه‌ها

بخش اعظمی جامعه‌ای که از وردپرس استفاده می‌کنند، نه طراح سایت و نه برنامه‌نویس هستند. در حقیقت، اکثر افرادی که از وردپرس استفاده می‌کنند، با طراحی وب‌سایت و برنامه‌نویسی آشنا نیستند.

برای این افراد، وردپرس یک راه‌حل کامل است، زیرا هزاران قالب وردپرس بصورت رایگان وجود دارد که می‌توانند از آن استفاده کنند. برای هر نوع وب‌سایتی یک قالب وردپرس کامل وجود دارد (چه یک وبلاگ، چه یک سایت شرکتی و چه یک فروشگاه آنلاین بزرگ باشد).

همچنین می‌توانید، برای اضافه کردن امکانات اضافه از افزونه‌ها استفاده کنید. با استفاده از افزونه‌ها می‌توانید هر نوع ویژگی‌ای به سایت خودتان اضافه کنید، ویژگی‌هایی مانند عضویت کاربر، فرم‌های تماس با ما، تجزیه‌وتحلیل و … .

wordpress plugin- افزونه های وردپرسی
افزونه های وردپرسی

سازگاری با موبایل (واکنشگرا)

وردپرس با همه‌ی دستگاه‌های موجود سازگاری کامل دارد و شما می‌توانید در هر دستگاهی (مانند موبایل، تبلت، دسکتاپ و …) با وردپرس کار کنید، بدون اینکه مشکلی پیش بیاید.

کاملاً بهینه‌شده برای موتورهای جستجو

وردپرس با استفاده از کدهای استاندارد باکیفیت بالا نوشته‌شده است. این باعث می‌شود گوگل و دیگر موتورهای جستجو، وردپرس را دوست داشته باشند. به همین دلیل است که رتبه سایت‌های وردپرسی در موتورهای جستجو بالاتر از دیگر سایت‌ها قرار دارد.

شما همچنین می‌توانید با استفاده از افزونه‌های سئو، وب‌سایت خودتان را برای موتورهای جستجو بخصوص گوگل بیشتر بهینه کنید. بهترین افزونه سئو برای وردپرس Yoast SEO است.

مدیریت آسان وردپرس

یکی از پاسخ‌هایی که می‌تواند به سوال وردپرس چیست داده می‌شود، بروزرسانی منظم آن است. این مورد به شما اجازه می‌دهد، افزونه‌ها و قالب‌های خود را از داخل داشبورد مدیریت وردپرس خود به‌روز کنید.

همچنین زمانی که یک نسخه جدید از وردپرس در دسترس قرار بگیرد، شما را مطلع می‌کند؛ بنابراین شما می‌توانید سایت خود را به‌سادگی و فقط با کلیک کردن بر روی یک دکمه به‌روزرسانی کنید.

امنیت بالا

wordpress security- امنیت وردپرس
امنیت وردپرس

توسعه وردپرس براساس امنیت صورت گرفته و به‌عنوان یک پلتفرم بسیار امن است. بااین‌حال، درست مثل دنیای واقعی، اینترنت می‌تواند یک مکان نامعلوم باشد.

شما می‌توانید با استفاده از افزونه‌های امنیتی وب‌سایت خودتان را در برابر هک شدن تا 99% امن کنید.

همچنین برای محافظت از اطلاعات خود از هر حادثه یا هک شدن، به‌راحتی می‌توانید از افزونه‌های پشتیبان گیری وردپرس استفاده کنید تا به‌صورت خودکار پشتیبان گیری ایجاد شود و آن‌ها را در یک مکان امن ذخیره کند.

پشتیبانی از رسانه‌های مختلف

وردپرس فقط به نوشتن متن محدود نمی‌شود. این سیستم با یک آپلود کننده داخلی ساخته‌شده است که تصاویر، صداها، فایل‌های ویدئویی و … را اداره می‌کند.
این سیستم مدیریت محتوا از وب‌سایت‌های فعال oEmbed پشتیبانی می‌کند که بدین معناست که شما می‌توانید ویدیوهای یوتیوب یا آپارات، عکس‌های اینستاگرام، توییت‌ها و Soundcloud را فقط با قرار دادن URL در ویرایشگر پست وردپرس جایگذاری کنید.

سایت‌های معتبر داخلی و خارجی که با وردپرس ایجاد شده‌اند را می‌شناسید؟

سایت‌های خارجی

  • اخبار مایکروسافت (رتبه الکسا جهانی: 35)
  • وبلاگ موزیلا (رتبه الکسا جهانی: 194)
  • وبلاگ پلی استیشن (رتبه الکسا جهانی: 462)
  • وبلاگ اسکایپ (رتبه الکسا جهانی: 475)
  • بلومبرگ (رتبه الکسا جهانی: 557)
  • وبلاگ خبرگزاری رویترز (رتبه الکسا جهانی: 613)
  • نیویورک پست (رتبه الکسا جهانی: 889)
  • وبلاگ تد (رتبه الکسا جهانی: 1085)
  • کاخ سفید (رتبه الکسا جهانی: 12346)

 سایت‌های ایرانی

  • ژاکت (رتبه الکسا ایران: 164)
  • ژایون (رتبه الکسا ایران: 9542)
  • دیجی کالا مگ (رتبه الکسا ایران: 3)
  • دیجیاتو (رتبه الکسا ایران: 127)
  • دانلودها (رتبه الکسا ایران: 131)
  • ایران استخدام (رتبه الکسا ایران: 196)
  • پایگاه خبری تحلیلی افق (رتبه الکسا ایران: 761)
  • پی سی ورلد (رتبه الکسا ایران: 292)
  • چطور (رتبه الکسا ایران: 95)
  • مدیر سبز (رتبه الکسا ایران: 1082)

نتیجه‌گیری

در پاسخ به سوال وردپرس چیست به شما در این مقاله توضیح دادیم که وردپرس محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا در دنیاست و روزبه‌روز در حال پیشرفت است. اگر می‌خواهید یک وب‌سایت حرفه‌ای ایجاد کنید، وردپرس بهترین گزینه برای شماست.
در این مقاله سعی کردیم که یک تعریف ساده از وردپرس را ارائه دهیم و مطالب موردنیاز برای آشنایی با وردپرس را نیز ارائه دادیم. اگر شما نکته‌ای دارید که به آشنایی بیشتر کاربران با وردپرس کمک می‌کند لطفاً در قسمت دیدگاه‌ها ذکر کنید.

منابع: